Bizi Takip Edin

Kaş Kalkan Nerelere Yakın? | Villapaketi.com
Kaş Kalkan Nerelere Yakın?

Kaş Kalkan Nerelere Yakın?

 

Çeşitli antik kentleri de bünyesinde barından Kalkan, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmıştır. Pek çok tarihi mezar ve tarihi yapı bu şehirde bulunmaktadır. Yine bu bölgede bulunan Xanthos Antik Kenti, Likya medeniyeti zamanında yapılmış bir şehirdir. Bu antik kentte pek çok mezar ve tarihi yer vardır. Bu antik kentte bulunan lahitler M.Ö. 7. Yüzyıl civarlarında yapılmıştır.

Letoon Antik Kenti de bu bölgede bulunan ve zamanında oldukça fazla insanın yaşadığı bir antik kenttir. Bu antik kentte mitolojide ismi geçen pek çok tanrı ve tanrıçanın mezarı bulunmaktadır. Ayrıca bu antik kent konum olarak Xanthos Antik Kenti’ne son derece yakındır.

Bir diğer antik kent de Patara Antik Kenti’dir. Patara Antik kenti Likya şehrinin başkenti olması ile bilinmektedir. Ayrıca Aziz Nikola yani popüler kültürdeki adı ile Noel Baba’nın da burada yaşadığı tahmin edilmektedir. Kalkan bölgeleri arasında oldukça ünlü bir yere sahiptir.

Kaputaş Plajı

Kaputaş plajı dünya çapında ünlü plajlardan biridir. Plaja ulaşılmasını sağlayan oldukça uzun merdivenler bulunmaktadır. Deniz olarak oldukça güzeldir. Mavi rengin her tonunu bu denizde görebilmek mümkündür. Plaj, halk plajı olduğu için giriş ücretsiz olsa da şezlong ve şemsiyeler için belli bir ücret ödemesi yapılmaktadır.

Patara Plajı

Patara plajı yukarıda bahsi geçen Patara Antik Kenti’ne son derece yakın bir konumda bulunmaktadır. Bu plaj doğal yapısı nedeni ile caretta caretta kaplumbağalarına ev sahipliği yapmaktadır. Kaplumbağalar her sene bu plaja gelip yumurtlayarak denize geri dönerler.

Plajın ünlü olduğu bir diğer özelliği de kum tepeleridir. Türkiye’nin en uzun kum plajı olma özelliğini taşıyan Patara Plajı aynı zamanda Yeşilçam Sineması’na da uzunca yıllar ev sahipliği yapmıştır. Pek çok filmin sahneleri bu plajda çekilmiştir.

Fırnaz Koyu

Fırnaz koyu Yeşilköy’e oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Mavinin çok farklı tonları bu koydaki denizde bulunmaktadır. Bu koya tekneler ya da turlar ile gidilebilir. Ayrıca yine burada çamur banyosu seçeneği de vardır.

Belirtilen Kalkan bölgeleri arasında bir tatil seçimi yapmak ve ihtiyacınıza uygun antalya kiralık villa için tıklayınız.

 

 

Paylaş
ANTİKKENT TURİZM İNŞAAT EMLAK TAŞIMACILIK OTOMOTİV TARIM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Copyright © 2022 Tüm Hakları Saklıdır.
BÖCEKSOFT
WhatsApp Destek!
Bize Ulaşın
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süreniz0 Gün
  • Konaklama Tutarı
  • Elektrik Ücreti0.000 ₺
  • Temizlik Ücreti0.000 ₺
  • Ön Ödeme0.000 ₺
  • Girişte Yapılacak0.000 ₺
  • Toplam0.000 ₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış